Länkar till lektion nr:


Liten Reklamskola är kostnadsfri. Här får du tips om hur du bygger upp din marknadsföring. Du får fritt skriva ut och använda materialet i ditt företag för fortbildning av personalen på marknadsavdelningen. Citat är tillåtet med angivande av källa.

Läs först igenom hela materialet innan du börjar planera. Därefter är det lämpligt att börja med utformningen.

Välj först vilken försäljningsökning du önskar. Utifrån det bygger du upp din marknadsföring. Tänk på att reklamen kan generera så många order att du inte hinner leverera. Angenäma problem kan tyckas, men det skapar ”badwill”, och besvikna kunder är svåra att charma igen. Dessutom är marknadsföring dyrt. Onödigt att så mer än man hinner skörda.

Marknadsföringsmetoden som beskrivs lämpar sig bäst vid försäljning till företag "business to business", men kan även, med en del justeringar, användas vid försäljning till privatpersoner. Man ska inte förledas tro att företags inköp enbart bygger på rationella beslut. Mycket handlar om känslor. Man kan bara se hur datorföretagen på 70-talet lyckades kränga undermåliga PC-datorer till så gott som alla företag. Datorer som man tidigare misslyckats att sälja till hemmen som hemdatorer presenterades oblygt som arbetsstationer. Operativsystemet DOS var fullständigt värdelöst att köras i företagsmiljö där man tidigare arbetat med terminaler anslutna till en centraldator med Unix, helt outstanding, som operativsystem. Detta är inte enda gången som företagsvärlden, utan att rodna, unisont gått på floppar beroende på bristande kunskap i ämnet och inte minst av fåfänga - ge sken av att man jobbar i framkanten och driver urvecklingen.

Undervisning kräver tvåvägskommunikation. Du kan ställa dina frågor om marknadsföring under kommentarer. Jag besvarar alltid via e-mail. Vill du inte ha frågan publicerad så skriv det. Då lägger jag inte ut den under kommentarer. Men din fråga kan vara till hjälp för andra, så jag ser gärna att jag får publicera den, kompletterad med mitt svar. Du får ställa frågor under pseudonym om du så önskar.

Lycka till med din marknadsföring. Jag hoppas att min reklamsskola ska ge dig många goda råd.

Ge kritik, ros och ris
Skriv om mig på din blogg, eller Twittra om mina böcker, reklamskola och diskussionsforum. Du kan också skriva något under ”Kommentarer” här på sidan. Det har ingen betydelse om det är negativt, ”all publicitet är bra publicitet” brukar det heta.
Ett bra exempel är Agnar Mykles roman ”Sången om den röda rubinen”. Den sålde så där tills ett sedlighetsåtal rests i Norge mot både författaren och förlaget. Då plötsligt ville alla läsa boken. Det ger belägg för tesen ovan.

Jag blir glad om du köper min debutbok ”Den frivola leken”. du hittar den i länkfältet ovan på den här sidan, kolla in den.
Det är en roman för vuxna flickor och pojkar. ”Lustans arena” är en fortsättning på ”Den frivola leken”.

Boken är en alldeles utmärkt present till kunder och personal. Vänner och bekanta inte att förglömma. Perfekt att ta med till värdfolket när du går på visit.

Vänligen
Alf Andersson


© Alf Andersson Bildskaparen Förlag © Alf Andersson Bildskaparen Helgegatan 18 A 291 54 Kristianstad Tel 044-128565