Provläs valda avsnitt om...

KÖPVILLKOR

Allmänt
Bildskaparen Förlag säljer böcker via internet till privatpersoner, företag och offentlig förvaltning i Sverige. För att få böcker levererat till annat land gäller andra fraktkostnader och böckerna måste betalas i förskott. För att handla hos oss måste du vara myndig.

Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.

Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn registreras i vårt kundregister.

Beställning
Böcker beställs via internet på Bildskaparen Förlag hemsida. Om du får problem är du välkommen att skicka e-post till oss, så hjälper vi dig. En beställning via internet är genomförd när du erhållit en orderbekräftelse från oss. Vi garanterar dock inte att vi kan leverera allt det du beställt.

Priser
Priserna på våra varor anges i svenska kronor. Då endast ett pris anges inkluderar det moms. Momsen är 6% för alla böcker. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på hemsidan utan föregående avisering. Beställda böcker levereras dock till det pris som angavs på hemsidan vid köptillfället.

Frakt
Beställda böcker levereras som B-försändelse och tar normalt tre vardagar. Böcker levereras normalt fraktfritt. Vi tar inte ut några fakturerings- eller serviceavgifter.

Företag och organisationer kan få sina leveranser utskickade med Företagspaket/brev 39 kronor (det alternativet kan vara ett bra alternativ för de kunder som har problem att ta emot brevförsändelser).

Notera att behandlingstiden för dina böcker tillkommer! Vi har ett begränsat lager hos oss, och beställer dina böcker från leverantörer så snart vi fått din beställning. Den tid det förväntas ta för böckerna att nå oss framgår av din orderbekräftelse. Därefter tillkommer tiden för frakt.

Vi förbehåller oss rätt att kontrollera att fakturaadressen verkligen är köparens adress. Detta för att i görligaste mån undvika att en beställer och förväntar sig att någon annan betalar.

Kunduppgifter
Om vi inte har din e-postadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och vi kan inte meddela dig om kända leveransförseningar eller om någon del av din beställning ej kan levereras. Varje gång du lägger en ny beställning hos oss ska du kontrollera att de angivna adressuppgifterna är aktuella.

Bildskaparen Förlag lagrar dina namn- och adressuppgifter och andra kontaktuppgifter. Dessutom behandlas uppgifter om dina inköp, sammanlagt belopp och antal produkter.

Uppgifterna används av Bildskaparen Förlag för att:
• fullgöra kundrelationens ömsesidiga rättigheter och förpliktelser (betalning och leverans av produkter, m.m.)
• utgöra underlag för information och egen marknadsföring.

Uppgifterna lämnas aldrig ut till andra företag för marknadsföring eller liknande.

Dina personuppgifter behandlas för planering, genomförande och uppföljning av Bildskaparen Förlag kontakter med dig.

Personuppgifter sparas under den tid de äger aktualitet och under den tid du har en pågående relation med Bildskaparen Förlag och för en tid därefter då du kan utnyttja fördelarna med att vara kund hos oss.

Du har rätt att kostnadsfritt en gång per år skriftligen (e-post duger) begära information om den behandling av dina personuppgifter som förekommer.

Du kan när som helst vända dig till oss och begära att eventuellt felaktiga uppgifter om dig skall rättas eller raderas.

Du kan när som helst skriftligen (e-post duger) anmäla till oss att du motsätter dig behandling av dina personuppgifter för marknadsföringsändamål. Uppgifterna kommer då att spärras för sådan användning.

Kundservice
E-post: info@bildskaparen-forlag.se
Tel 044-128565.

Leverans
Bildskaparen Förlag levererar till adresser i Sverige. För att få böcker levererat till annat land tillkommer utlandsporto.

Leveranssätt Hos Bildskaparen Förlag kan du som privatperson välja mellan följande alternativ:

Företagspaket/brev
Företag och organisationer får större beställningar levererade direkt till dörren med Företagspaket 16:00, förutsatt att man lämnat en gatuadress. Mindre försändelser skickas som B-post. Fakturan medföljer bokpaketet.

Leveranstid Leveranstiderna på hemsidan är förväntade leveranstider och vi garanterar inte att böckerna skickas från oss inom angivna antalet vardagar då oförutsedda förseningar kan uppstå. Tiden som anges gäller inom hur många arbetsdagar beställningen förväntas skickas från oss.

Försening Bildskaparen Förlag reserverar sig för slutförsäljning. Det kan ta tid att trycka upp en ny upplaga. Vi meddelar via e-post ev förseningar, och du får ta ställning till om din order ska restnoteras eller om du vill avbeställa.

Delleverans Om någon bok skulle bli försenad gör vi oftast en delleverans av din order, så att inte alla böcker drabbas av en boks försening. Vid fakturabetalning faktureras varje delleverans för sig.

Avbokning Titlar som vi inte kan leverera restnoteras. Om vi måste avboka något i din beställning meddelar vi dig via e-post så fort vi själva fått informationen.

Betalning:
Faktura
Fakturan medföljer bokpaketet.

Företag och offentlig förvaltning faktureras normalt och har 30 dagars betalningstid.

Privatpersoner faktureras och har 30 dagars betalningstid.

Om vi saknar din betalning vid fakturabetalning skickar vi ut en påminnelse via e-post några dagar efter förfallodatum. Om betalning fortfarande inte inkommer skickas ärendet vidare för bevakning av en extern samarbetspartner. När vår samarbetspartner skickar ut påminnelse via posten tillkommer en påminnelseavgift på 50 kr. Om du får en påminnelse via post ska den betalas till det konto som anges i påminnelsebrevet.

Dröjsmålsränta Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta med gällande referensränta + 8%-enheter. Påminnelseavgifter kan tillkomma. Betalning ska ske till det konto som anges på fakturan.

Kreditkontroll Vi förbehåller oss rätten till sedvanlig kreditkontroll vid köp mot faktura.

Betalningsanmärkningar Om du har betalningsanmärkningar kan du välja att betala i förskott.

Kortbetalning Vi tar ännu inte emot kortbetalning.

Våra kontouppgifter:
Vårt bankgironummer: 658-0757
Vårt momsnummer: SE371012371601

Ångerrätt och retur
Full ångerrätt gäller inom fjorton dagar från det att du mottagit boken, förutsatt att boken är i nyskick och oläst. Returporto enligt Postens portotabell betalas av kunden.
Ångerrätten gäller när du ångrat köpet. Inte när du inte gillade storyn (oläst).
Defekt vara: läs under Reklamation.
Det är viktigt att du bifogar en kopia på din faktura/följesedel eller ett brev där ditt namn, din adress och ditt ordernummer står så att vi vet vad returen gäller.

Om du har beställt flera böcker drar du av beloppet på det du returnerat och betalar resterande belopp på fakturan. Du kommer inte att få något nytt inbetalningskort. Om du redan har betalat för boken gör vi en återbetalning till dig när vi mottagit returen. Maila i sådana fall information om ditt fakturanummer, din bank och ditt kontonummer till info@bildskaparen-forlag.se och meddela vilken/vilka böcker du kommer att returnera.

Returadressen är:
Alf Andersson
Bildskaparen Förlag
Helgegatan 18 A
291 54 Kristianstad

Returadressen finns även angiven på faktura/följesedel. Returporto enligt Postens portotabell betalas av kunden.

Observera att ångerrätten inte gäller böcker som specialutrustats för bibliotek eller dedicerade böcker, då dessa inte kan säljas vidare.

Reklamation
För att reklamera en felaktig eller defekt vara ber vi dig kontakta oss på info@bildskaparen-forlag.se Du får då en retursedel för att skicka tillbaka boken på vår bekostnad. Om du vill ha en ny bok skickar vi dig en ersättningsbok utan någon extra fraktkostnad, förutsatt att boken finns tillgänglig. Om du istället vill ha pengarna tillbaka eller om vi inte kan ersätta dig med en ny bok, gör vi en återbetalning till dig när vi fått den defekta boken i retur.

Korrekturfel och stavfel räknas inte som defekt vara. Felaktig sidföljd räknas däremot som defekt vara.


Alf Andersson Bildskaparen Förlag Helgegatan 18 A 291 54 Kristianstad
Tel 044-128565